14 Ağustos 2017 Pazartesi

Bay Mercedes / Stephen King (Bill Hodges Üçlemesi)


Bay Mercedes Stephen King'in polisiye tazrzında yazdığı Bill Hodges serisinin ilk kitabı. King'in romanlarında hiçbir zaman hayal kırıklığına uğramadığım gibi; Bay Mercedes de (çoğunluğun aksine) bende hayal kırıklığı yaratmadı. Aksine yüksek temposu ve kurgusuyla oldukça başarılı bulduğumu söyleyebilirim. 
Bay Mercedes romanında ana karakterimiz emekli bir detektif olan Bill Hodges ve tabi ki karşısında belediye binası önünde bir katliam gerçekleştirmiş olmasına rağmen yakalanmayan "Bay Mercedes" lakaplı katil. Roman boyunca bu iki karakterin değişen koşullara göre av ya da avcı olmalarına şahit oluyoruz. Fakat bunun dışında Bill Hodges'un hayatı da bende oldukça ilgi çekici. Aslında bu karakterimiz tam olarak mesleğine aşık bir karakter. Emekli olduğunda büyük bir depresyona sürüklenmiş, hayatı anlamsızlaşmıştı; ancak ufak bir alevle yeniden hayata karışmasına tanıklık ettik. Buradan da şunu çıkarmak mümkün; insanın hayatta bir amacı varsa, yaşamı değerlidir. 
Özellikle sonlara doğru tempo oldukça yüksekti. Çok keyif alarak, heyecanlanarak ve yaşayarak okudum adeta. Seriden ayrı tek bir kitap olarak düşündüğümüzde bile mükemmel bir roman kesinlikle okumalısınız.

-ALINTILAR-
-"Doğruyu söyleyebilecek durumdayken, asla yalan söyleme."
-"İnsanlar göründüklerinden fazlasıdır."
-"Birinden hoşlanmadığınız zaman ona inanmamak ve ya söylediklerini görmezden gelmek çok kolaydır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder