17 Temmuz 2016 Pazar

Kaş'a Yolculuk!


Mavinin ve yeşilin birbirine karıştığı, begonvillerin, yaseminlerin arasında yürüdüğünüz küçük bir kasaba.. Birbirinden güzel plajları, koyları, kafeleri ve restoranlarıyla tam bir tatil cenneti Kaş. Her yerinde denize girebilmek mümkün ve neredeyse tüm plajları mavi bayrakları. Yerli halkın ve turistlerin en çok tercih ettikleri ise; Kaputaş, Patara, Büyük Çakıl, Küçük Çakıl ve Limanağzı Plajları. Küçük Çakıl denilen bölgede birden çok işletme var fakat kendine özel bir koyda bulunan Nuri's Beach bunlardan en mükemmeli diyebilirim. 

Trekking alanları, restoranı ve bungalovlarıyla burada konaklama yapmakta mümkün. Biz Limanağzı'ndan kalkan teknelerle geçiş yaptık Küçük Çakıl'a, kişi başı 20 TL bir ücret ödüyorsunuz bu "shuttle boat"lara. 

Plaja giriş ücreti ödemiyorsunuz fakat minimum 25 TL'lik yeme-içme harcaması yapmanız gerekiyor. Yani bu harcamayı yapsanız da yapmasanız da 25TL çıkıyor cebinizden, sistemi böyle kurmuşlar. Fakat gün boyu denizin ve doğanın keyfini çıkarmak için harika bir yer. Doğayla iç içe, sade, gösterişten uzak ancak kaliteli. Merkezde ki plajlarda bulunmayan ya da baştan savma yapılan tüm yiyecekler ve içecekler kaliteli bir içerikle sunuluyor. Yalnız belirtmem gerekiyor ki, küçük çakıldaki plajlara oldukça erken bir saatte gitmelisiniz, (9-10 arası teknede olmalısınız) çünkü yer bulamama ihtimaliniz ilerleyen saatlerde oldukça yüksek. Gerçi eğer bir plaj dolduysa tekne o plaja gitmiyor. .Kooperatif sistemi işliyor her yerde. 

Bunun haricinde Kaş'ta herşey dahil sistemde oteller yok. Tüm oteller oda kahvaltı şeklinde. Zaten tüm gününüzü plajda geçiriyorsunuz, akşamları da merkezde. Oldukça keyifli bir yer. Fiyat olarak çok uçuk bir yer değil. Verdiğinizin karşılığını fazlasıyla alıyorsunuz. Bunun dışında pasaportu olanlar Meis Adası'na da günübirlik geçişler yapabiliyor. Ancak genel olarak baktığımda bu küçük kasaba, bana büyük bir tatil köyünü anımsattı nedense :) Tavsiyem sezonun yoğun olmadığı dönemlerde mutlaka Kaş'a gidip görmeniz. Ayrıca fırsatınız varsa Olimpos, Çıralı, Kalkan ve Demre'yi de keşfetmelisiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder