30 Kasım 2015 Pazartesi

Çivisi Çıkmış Dünya 2 (SON SAYFA)


Kitabın adı: Çivisi Çıkmış Dünya
Yazarı: Amin Maalouf
Çevirmen: Orçun Türkay
Orjinal Adı: Le dereglement du monde
Yayınevi: YKY
Sayfa Sayısı: 215
Basım Yılı:2014 (15.Baskı)

Daha önce Çivisi Çıkmış Dünya ile ilgili bir başlangıç yazısı yazmıştım, okumak için TIKLAYIN.
Politika, ideolojiler, felaket senaryoları, kültürler ve hisler... Maalouf kendi düşüncelerinden bahsediyor genel olarak kitapta, ancak bunları dile getirirken sağlam temellere dayandırmayı da ihmal etmiyor. Kitabı ne yazık ki işlerimden dolayı uzunca bir süre bitiremedim, ancak tarihin tozlu sayfalarına bakarak geleceği görmek isteyenler için harika bir deneme...

Alıntılar:
*Zaman müttefikimiz değil bizim, yargıcımız. Şu an zaten cezamızın erteleme sürecini yaşıyoruz.

*Şu ya da bu şekilde, dünyadaki halkların tümü bir karışıklık yaşıyor. Zengin ya da yoksul, küstah ya da uysal, işgalciler, işgal altındakiler, kısacası hepimiz aynı dayanıksız sala binmişiz, hep birlikte suya gömülmek üzereyiz. Gelgelelim, yükselen denizi hiç dert etmeden birbirimize sövüp saymayı, kavga etmeyi sürdürüyoruz. Bize doğru yükselirken, önce düşmanlarımızı batırsa, bu yıkıcı dalgayı alkışlayabiliriz bile.

*Gerçek niyetleri soylu maskelerin altına gizlemek propagandacıların işidir,onların yalanlarını ortaya çıkarıp maskelerini düşürmek amacıyla eylemleri değerlendirme rolü de özgür yurttaşlara düşer.

*Bilgi sonsuz bir evrendir, bütün yaşamımız boyunca hiç de ölçülü davranmadan beslenebiliriz ondan, ne yapsak tüketemeyiz onu. Üstelik; daha da iyisi: Ondan ne kadar beslenirsek, dünyayı da o kadar az tüketiriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder