6 Temmuz 2015 Pazartesi

Yüz Yılın Suçlusu Blaze/Stephen KING


Blaze, Küçük Clayton Blaisdell'in öyküsüdür... 
Ona karşı işlenen ve onun işlediği suçların öyküsü...
Stephen King, Blaze adlı romanını bir "trunk novel" olarak tanımlıyor. Bu romana başladığı zaman basılmaya değer bulunmamış yani; ancak bu romanı zamanın popüler türü olan  "noir" tarzına çevirdiğinde ortaya oldukça iyi bir roman çıktı demekte kendisi... ve Blaze 72 yılının sonu ile 73 yılının başında okuyucuyla buluştu.

Roman her zamanki gibi Stephen King'in sevgili sadık okuyucusuna seslenmesiyle başlıyor. :) Kafası biraz yavaş işleyen Blaze dostumuzla birlikte hikayeyi yudumlamaya başlıyoruz. Sert bir roman olarak tanımlanmasına  rağmen, sevgi adına kurulan bağlar da bir o kadar güçlü... Üstelik bana göre oldukça duygusal bir romandı.

Alıntılar;

*Bazen ilkbaharda göğe bakıp da bir kuş görünce mutlu olabiliyordu, ama içinde bir şey küçülüyormuş ve kırılmak üzereymiş gibi hissedip üzülebiliyordu da... Öyle hissetmek kötü diye düşünüyordu, öyle hissedeceksem kuşlara filan hiç bakmayayım. Ama yine de bazen göğe baktığı oluyordu.

*Burası pis bir dünyaydı ve insan yaşlandıkça daha çok kirleniyordu.

*Bir yere gidiyorum.  Ardından: Zaten bir yerdeyim. İlk düşünce sevindirdi. İkincisi öyle muazzamdı ki ağlamak istemesine yol açtı. 

*İnsan yaşlanıyor ve bütün hayatı bir ikindi şekerlemesinde gördüğü bir rüyaymış gibi gelmeye başlıyor. 
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder