23 Haziran 2015 Salı

Van'da Saklı Bir Cennet!

Uzun uzun yollar katetmeye gerek yok, bir tekne sizi cennetin kıyısına götürüyor. Akdamar Adası Van merkeze 45 km uuzaklıkta bulunuyor. Ulaşım iskeleye kadar toplu taşıma araçlarıyla da sağlanabildiğinden yolculuk oldukça kolay geçiyor. Daha sonra ise Van Gölü'nün sakin sularında kısa fakat huzurlu bir tekne yolculuğu yapıyorsunuz. Eğer bu yolculuğu Nisan ya da Mayıs aylarında yapıyorsanız oldukça şanslısınız. Ağaçlar çiçeklenmiş, doğa canlanmış ve göz alabildiğince uzanan karlı dağlar karşılıyor sizi... ( Bu arada girişte bir halay ekibinin karşılaması ihtimali de mevcut :)



Akdamar Adası'nda bir kilise var. (Surp Haç Kilisesi) 2005 - 2007 yılları arasında kilise restore edilerek bugünkü görünümüne kavuşmuştur.





2011 yılında Van'da meydana gelen depremde kilise de hafif hasar almıştır. Kilisenin kubbesinde bir çatlak oluşurken, bazı cam ve seramiklerde kırılmıştır.









Akdamar Adası'nın zirvesine çıktığınızda neden daha önce buraya hiç gelmediğinizi ve neden dönmek zorunda olduğunuzu sorgulayacağınız kesin. Kaptan bize "Akşam sizi alırız." dediğinde akşama kadar ne yapacağızki burada diye düşündüğüm için çok pişmanım itiraf ediyorum :)
Bu zamana kadar Büyükada'da ki Yücetepe benim için huzur bulabilceğim nadir yerlerden biriydi, artık Van'da da bir adresim oldu.


Akdamar adasında seyir alanları, küçük bir çay bahçesi ve hediyelik eşyalar satan minik bir dükkan da bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olduğu için  5 TL giriş ücreti alınıyor. Eğer doğuyu gezmeyi planlıyorsanız Van Akdamar Adası'nı da mutlaka listeye eklemelisiniz. :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder